Geen abstracte theorie, wél onderbouwde en toepasbare inzichten

Als sales coach onderscheidt Walter Spruyt zich door de praktisch toepasbare antwoorden op de vraag ‘Hoe meer en beter verkopen?’. Bij hem ben je niet aan het juiste adres voor abstracte theorieën, wél krijg je heldere inzichten en concrete tips. Alles wat Walter Spruyt vertelt, is onderbouwd met vele jaren eigen onderzoek en diepgaande veldobservatie. Zijn stelling: verkopen is een vak met eigen regels en wetmatigheden. Dus: als iemand verkoper wil zijn, dan kan hij of zij het leren.


Wanneer The Sales Coach inschakelen?

Zowel in crisistijden als in economische voorspoed biedt een samenwerking met sales coach Walter Spruyt meerwaarde. De verkoop vormt het hart van elk bedrijf.

In crisistijden helpt een sterk presterend salesteam je om te overleven dankzij de vereiste commerciële weerbaarheid. In de gouden jaren zorgt betere verkoop voor snellere marktpenetratie of het beoogde grotere marktaandeel of de gewenste groeiversnelling.

Jammer genoeg loopt de verkoop niet altijd van een leien dakje. Onder andere met volgende verkoopsproblemen kan je bij Walter Spruyt terecht:

 • We moeten overschakelen van reactieve verkoop naar proactieve verkoop.
 • We maken moeilijk afspraken met potentiële klanten.
 • We hebben een slecht zicht op de behoeftes van onze potentiële klanten.
 • Onze verkopers sluiten hun verkoopproces niet of onvoldoende af.
 • We weten niet welke troeven we best gebruiken om onze klanten te overtuigen.
 • We volgen onze offertes niet goed op.
 • Onze verkoopgesprekken lopen steeds vast op de prijsonderhandelingen.
 • We verkopen aan te lage prijzen.
 • We weten niet hoe we een prijsverhoging er door moeten krijgen.

Walter Spruyt richt zich op alle bedrijven die in een b2b-omgeving klanten werven tijdens prospectiebezoeken en meer verkopen bij klantenbezoeken. Concreet helpen we verkopers, commercieel vertegenwoordigers, accountmanagers, adviseurs en sales managers.


Helder inzicht krijgen in het verkoopproces

De sleutel tot succes voor verkopers is een helder inzicht in het verkoopproces. Elke verkoop, zo ontdekte Walter Spruyt tijdens zijn observaties, loopt volgens zeven vaste stappen.

 1. De kennismaking
 2. Analyse van de klantenbehoeftes
 3. Ontwikkelen van de argumenten voor jouw product of dienst
 4. Het visueel onderbouwen van je verhaal
 5. Het behandelen van bezwaren van je potentiële klant
 6. Het ontdekken van verkoopssignalen
 7. Het afsluiten van het verkoopsproces met een positief of negatief resultaat

De mate waarin een verkoper succesvol al deze stappen afrondt, bepaalt zijn uiteindelijke verkoopscijfers.

Zowel tijdens individuele sales coaching, verkooptrainingen op maat als de projecten voor productiviteitsverbetering van verkopers staat dit verkoopproces centraal.


Als verkoper je angsten overwinnen en vooroordelen loslaten

Een succesvolle verkoper heeft geen angsten om een verkoop af te sluiten en begint elk verkoopproces zonder vooroordelen. Dit vraagt de juiste inzichten en mentale instelling. Iedereen kan het vak van verkoper leren, mits de juiste motivatie en voldoende doorzettingsvermogen.

Tijdens individuele sales coaching leg ik samen met jou een intensief traject af van veldobservaties en individuele terugkoppelingen.


Zijn wij klaar om meer te verkopen?

Succesvolle verkoopsteams hebben binnen een goed geoliede machine alle kneepjes van het verkoopvak onder de knie. Dit start met telefonisch afspraken maken en eindigt met een correcte opvolging van uitgestuurde offertes. De stappen daartussen omvatten het volledige verkoopproces.

Met mijn verkooptrainingen op maat richt ik me op het aanleren van de juiste vaardigheden om de volledige verkoopcyclus succesvol te rond te maken. Daarbij analyseer ik eerst de verkooppraktijk in jouw bedrijf. Daardoor kan ik tijdens de training de juiste inhoudelijke klemtonen leggen.

Spreekt mijn aanpak om meer te verkopen je aan?

Laten we afspreken!

Website by Tonc | Privacybeleid