Individuele sales coaching

Ik ga met je mee in de verkooparena…

Verkopen is een vak. Met de juiste inzichten kan iedereen het leren. Tijdens individuele sales coaching ga ik met jou als accountmanager, adviseur, verkoper of commercieel medewerker mee op verkoopbezoek. Als ‘zwijgende derde’ observeer ik het verkoopgesprek. Nadien bespreken we tijdens een kop koffie het verloop. Dankzij deze feedbackgesprekken krijg je de juiste inzichten en groei je als verkoper.

Elk verkoopproces bestaat uit zeven stappen. Deze stappen kan je mogelijk in één verkoopgesprek doorlopen, soms neemt dit proces meerdere bezoeken in beslag. Dat hangt van tal van factoren af, waaronder de aard van het product of de dienst en de lengte van de verkoopcyclus.


Hoe pak jij het verkoopsproces aan?

Een succesvolle verkoper heeft inzicht in de verschillende stappen van het verkoopsproces en weet wat te doen in elke fase:

  1. Een correcte kennismaking
  2. De correcte analyse van de klantenbehoeften
  3. Het ontwikkelen van de juiste argumenten voor jouw product of dienst
  4. Het visueel onderbouwen van je verhaal
  5. Het behandelen van (weg) bezwaren van je (potentiële) klant
  6. Het ontdekken van koopsignalen
  7. Het afsluiten van het verkoopproces met een positief of negatief resultaat

Zowel de (potentiële) koper als de verkoper doorlopen tijdens deze zeven stappen een mentaal proces. Tijdens de veldobservatie kijk ik naar hoe jij als verkoper elke stap aanpakt. Ik ga na op welke punten je blokkeert, welke stappen je minder goed aanpakt en ik bevestig wat je wel goed aanpakt. Na elk verkoopsgesprek krijg je feedback en gaan we hier dieper op in.


Anders denken én anders doen

Met individuele sales coaching werken we aan betere verkoopresultaten. Dit betekent dat je als verkoper streeft naar een definitieve gedragsverandering. Dit lukt als je anders gaat denken én tegelijkertijd ook anders gaat handelen.

Nieuwe inzichten aanreiken

Tijdens onze gesprekken reik ik je nieuwe inzichten aan waarmee je in de volgende verkoopgesprekken aan de slag kunt. Je leert hoe je het verkoopproces correct opbouwt. Ik maak je bewust van wat het effect is van wat je doet en zegt op je gesprekspartner en op jezelf.

Je vooroordelen overwinnen

Daarbij maak je ook kennis met je eigen mentale beperkingen die je hinderen om een succesvolle verkoper te zijn en bevestig ik je sterke punten. Ik help je om je angsten als verkoper te overwinnen en je vooroordelen los te laten. De sleutel voor meer verkopen zit in jezelf.

Na elke observatie bespreken we het verloop van het verkoopsgesprek. Deze cyclus van veldobservaties en feedbackgesprekken herhalen we totdat jij denkt én handelt als een succesvolle verkoper.

Interesse in een traject van individuele sales coaching?

Laten we afspreken!

Website by Tonc | Privacybeleid