Kenmerken koppelen aan voordelen

Patrick Hugenholtz en Jos Van Bree zijn de initiatiefnemers van conTeyor. Het bedrijf is gespecialiseerd in textielverpakkingen. Een innovatief concept dat de verpakkingsmarkt op zijn grondvesten deed daveren. Zij hebben een probleem opgelost dat voor fabrikanten van producten met schadegevoelige oppervlakken een onoverkomelijk probleem was.

Door het koppelen van technische kenmerken aan voordelen ontstaan verkoopargumenten. Verkopers hebben dikwijls moeite om consequent deze koppeling in verkoopgesprekken toe te passen. Het probleem ligt niet bij de technische kenmerken. De meeste verkopers hebben voldoende productkennis. Wat zijn voordelen? Daar gaat het over.

Pavol Weisenpacher vertegenwoordigt conTeyor in Slowakije. Hij koppelt technische kenmerken als volgt aan voordelen.

  • Textiel is heel zacht en garandeert dus een optimale bescherming van uw krasgevoelige componenten en daardoor hebt u minder scrap.
  • Omdat textiel soepel is worden de onderdelen op een zodanige manier verpakt dat u een groter aantal componenten kunt verpakken in hetzelfde volume. Dat betekent dat u tot 30% meer onderdelen kunt vervoeren per vracht waardoor u uiteraard een grote besparing maakt op de transportkosten.
  • Textiel is opvouwbaar waardoor het volume van de retourverpakking verwaarloosbaar is in vergelijking met de traditionele systemen. Ook dat levert een bijkomende besparing in de transportkosten op.
  • Textiel past zich aan de vormen aan dat betekent dat u met slechts één verpakkingsconcept verschillende onderdelen kunt vervoeren. Omdat u maar één verpakkingsoplossing hoeft te ontwerpen bespaart u zowel op ontwikkelingskosten als op de voorraad van de verpakking.
  • conTeyor kan verpakkingen ontwikkelen met CAD gegevens van uw componenten. We hebben dus geen fysiek onderdeel nodig. Op die manier kunnen we een virtuele verpakkingsoplossing ontwerpen parallel aan het ontwerpen van uw componenten. Hierdoor realiseert u een aanzienlijke tijdsbesparing.
  • Textiel als retourverpakking kan gewassen en hersteld worden. Dat betekent voor u een langere levensduur van de verpakking en dus een investering die over een veel langere periode wordt uitgesmeerd.

Samenvatting

Technisch kenmerk koppeling voordeel
Zachtheid garandeert bescherming
Meer onderdelen per volumeeenheid dat betekent besparing
Opvouwbaar waardoor bijkomende besparing
Virtuele verpakkingsoplossing hierdoor tijdsbesparing
Kan gewassen en hersteld worden dus langere levensduur

Waarom is de koppeling belangrijk?

Omdat de klanten niet de kenmerken maar wel de voordelen onthouden. Voordelen hebben immers te maken met wat brengt mij dat op. De verkoper moet echter de technische kenmerken gebruiken om de voordelen zichtbaar (= bespreekbaar) te maken.

Website by Tonc | Privacybeleid